Naheffing energiebelasting voor Zorggroep Sint Maarten

CLD Energie Management heeft onlangs de opdracht gekregen om voor een aantal locaties van Zorggroep Sint Maarten uit Denekamp te zorgen voor een naheffing van de energiebelasting en een gedeeltelijke teruggave van de energiebelasting. Dit omdat Zorggroep Sint Maarten in de toekomst niet voor een verassing wil komen te staan.

Zorggroep Sint Maarten helpt met name ouderen om de kwaliteit van leven te behouden of te verbeteren. Dat doen zij door integrale zorg te leveren. Zorggroep Sint Maarten heeft 17 locaties verspreid over 5 provincies.

Energiebelasting is een heffing over het verbruik van energie (aardgas en elektriciteit). De hoogte van de energiebelasting wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. De hoogte van deze energiebelasting is voor iedere energieleverancier gelijk. De overheid wil met deze belasting de CO2-uitstoot verminderen en het verbruik van energie terugdringen. De energiebelasting wordt door iedere energieleverancier in rekening gebracht aan de verbruiker of afnemer van energie. Vervolgens draagt de energieleverancier deze energiebelasting af aan de Belastingdienst.

Bij blokverwarming brengt de gasleverancier veelal energiebelasting in rekening tegen het hoogste tarief. Indien bij de leverancier niet bekend is of het een blokverwarmer betreft, bestaat de kans dat er te weinig aan energiebelasting in rekening wordt gebracht. In dat geval is er een kans op een naheffing.

Na een controle door CLD is gebleken dat de gasleverancier van Zorggroep Sint Maarten niet op de hoogte was dat er een aantal gasaansluitingen hadden moeten worden afgerekend tegen het blokverwarmingstarief.

Omdat CLD in het verleden al een kleine 70% van een eerdere naheffing voor Zorgroep Sint Maarten terug heeft kunnen vorderen, is de opdracht verstrekt aan CLD om eerst de naheffing te verzorgen en daarna de gedeeltelijke teruggave.

Wilt u meer weten over blokverwarming en de voordelen die dit u kan bieden? Neem dan contact met ons op via info@cld.nl of via ons telefoonnummer (010) 30 07 888 en vraag naar één van onze adviseurs.