Energiemonitoring

Weet u hoeveel elektra, gas en water uw bedrijf verbruikt? Weet u wanneer uw bedrijf veel energie verbruikt? Wilt u meer duidelijkheid over uw energierekening?
CLD helpt u bij het inzichtelijk maken van uw energieverbruik en analyseren deze gegevens.

Zo krijgt u inzicht in onverwachte pieken en kunt u sturen op uw energiegebruik. Vooral voor bedrijven en instellingen binnen de utiliteitsbouw met grote energiestromen kan goed energiebeheer veel energiebesparingen en kostenbesparingen opleveren.

Het Energie Management Systeem (EMS), is een aanvullende dienst, waarbij de klant inzicht krijgt in zijn energiestromen. Het verbruik van gas, elektriciteit, warmte, koude en water wordt duidelijk in kaart gebracht. Het EMS is een informatiesysteem dat uit uw ruwe energiegegevens, specifieke op de organisatie toegesneden informatie verzorgt. Deze informatie kan weer gebruikt worden voor de beoordeling en bewaking van het energieverbruik. Aan de hand van deze informatie verzorgt het EMS ook maandelijkse rapportages en trendanalyses.

Grafiek Energiemonitoring

De energiestromen worden inzichtelijk gemaakt door middel van een aansluiting op een webportaal. Het webportaal is ook een goede tool om energie te monitoren. In de vorm van een website geeft het webportaal klanten inzicht in het totale onderhoud en beheer van gebouwen. De meterstanden kunnen zowel handmatig, als door middel van automatische doorgifte in het systeem komen. Handmatige invoer kan via het webportaal. Automatische doorgifte werkt met meters en dataloggers, die hun informatie aan de centrale database doorgeven. Ook is het, in samenwerking met ons meetbedrijf, mogelijk uw hoofdverbruik inzichtelijk te maken. Ons meetbedrijf is een gecertificeerd meetbedrijf, dat op afstand de elektriciteits- en gashoofdmeter uitleest, de data valideert en deze doorstuurt aan de diverse partijen (zoals de leverancier en de regionale netbeheerder waardoor het verbruik dagelijks inzichtelijk gemaakt kan worden).

Voor grootverbruikersaansluitingen is in de meeste gevallen al een telemetrie-oplossing aanwezig voor het op afstand uitlezen van de meterstanden. Hierdoor zal de meetoplossing via ons meetbedrijf kostenneutraal of voordeliger zijn. Optioneel is het ook mogelijk om naast de hoofdmeter, tussenmeters uit te lezen, zodat het energieverbruik per verhuurder inzichtelijk gemaakt kan worden. Het toepassen van een meetoplossing is in veel gevallen maatwerk. CLD stelt graag kosteloos voor u een meetplan op, waarna u een duidelijk inzicht krijgt over de eenmalige en maandelijkse kosten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.