Energiebesparing

Wanneer u weet wat belangrijk is, is het gemakkelijk om energie te besparen. Energiebesparende maatregelen helpen het klimaat, sparen kostbare grondstoffen, voorkomen vervuiling en geven u lagere energiekosten.

CLD biedt verschillende manieren aan om energie te besparen. Maatregelen kunnen getroffen worden via een inspanningsverplichting, waarbij CLD u adviseert in de te nemen stappen en kan deze voor u realiseren en beheren. Mocht u meer zekerheid wensen over het (financieel) rendement van uw investering, dan is het mogelijk om een resultaatverplichting aan te gaan, waarbij CLD garant staat voor de gerealiseerde energiebesparing met behoud of verbetering van het comfort.

Afbeelding Energiebesparing

Zijn er concrete besparingen te realiseren, maar is er geen tijd of investeringsruimte, dan biedt CLD diverse contracten om u direct te laten profiteren van de energiebesparing, waarbij de investeringen worden betaald uit de bespaarde energiekosten.

No Cure No Pay besparingscontract
Met dit contract hoeft u geen investering te doen in energiebesparende maatregelen. De investeringen worden terugverdiend uit de gerealiseerde energiebesparing. Deze contractvorm is bedoeld voor het laag hangend fruit en heeft een looptijd van 3 tot 5 jaar.

Energie Prestatie Contract (EPC)
Structurele energiebesparing kan gerealiseerd worden door middel van een EPC. De te realiseren prestaties, zoals het verlagen van de energie- en operationele kosten via het verbeteren van de energie-efficiƫntie, worden vastgelegd. CLD garandeert deze besparing en is risicodragend in de te behalen resultaten.

ESCo duurzame gebouwen
Een Energy Service Company (ESCo) verzorgt het totale onderhoud en beheer van het gebouw om deze moderner, energiezuiniger en comfortabeler te maken. Een ESCo combineert de renovatie van de gebouwinstallaties met de verbetering van de energieprestatie en regelt ook de financiering hiervan. De ESCo investeert in de energiebesparende maatregelen om de investering terug te verdienen uit het rendement van de maatregelen.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op: tel.nr. 010-300 78 88 of mail info@cld.nl.